tiistai 4. lokakuuta 2016

Ensimmäiset työpäivät

Vihdoin pääsin maanantaina töiden pariin. Täällä esikoulu ei tarkoitakaan ihan samaa asiaa kuin Suomessa, vaan esikoulussa ovatkin kaikki alle esikouluikäiset lapset. Esikouluikäiset menevät kouluun esiopetukseen samalla tavalla kuin Suomessakin vuotta ennen koulun alkua.

Nyt olen kahden ensimmäisen päivän aikana päässyt työskentelemään jo kaikkien lasten kanssa. Mukavia pikku vipeltäjiä! Lapset on jaettu periaatteessa kolmeen ryhmään. Nuorimmat ovat omassa ryhmässään. Heistä nuorin on reilusti alle kaksi vuotias. Vanhemmat lapset on jaettu
kahteen ryhmään, ja heistä vanhimmat ovat 5-vuotiaita. Jokaisessa ryhmässä on noin 15 lasta.



Tämä mahdollisuus työskennellä täällä avaa minulle täysin uusia mahdollisuuksia, koska aikaisemmin olen työskennellyt vain kouluikäisten lasten parissa.

Ruoka koulussa tehdään itse oman keittäjän toimesta. Ensimmäisinä päivinä ruokana on ollut lohta ja veripalttua sekä runsaasti kasviksia.

Huomioita kulttuurista. Ensinnäkin täällä Tukholmassa on runsaasti pyöräilijöitä. Asiaan varmasti vaikuttaa paljolti se, että pyöräteitä on jokapuolella keskustasta lähtien. Toinen silmiin pistävä asia on ollut ravintola-, kahvila- ja pubikulttuurin vilkkaus. Ravintolat täyttyvät joka päivä lounasaikaan ja noin klo 19-20 jälkeen. Kahviloissa riittää asiakkaita aamusta iltaan joka päivä, ja. pubitkin täyttyvät aikavälille 15-20 päivästä riippumatta.



Eilen tiistaina 4.10 oli virallinen kanelipulla eli korvapuustipäivä. Se näkyi leipomoiden runsaana pullatarjontana sekä jopa jonoina myyntipisteissä. Itse ostin söin kaksi korvapuustia töiden jälkeen. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti